JeugdsectorWij geloven dat jongeren altijd willen leren en groeien. Dat doen ze natuurlijk in een formele setting op school, maar nog veel meer in niet-formele context. Via ervaringsgerichte leermethoden dagen wij jongeren uit om meer uit zichzelf te halen en bij te dragen de samenleving waar ze onderdeel van uit willen maken. Kernwoorden van onze aanpak zijn: autonomie, verbinding en competenties.

Met onze (inter)nationale trainingen en jongerenprogramma’s stimuleren wij jongeren en jongerenwerkers van diverse achtergronden om tot hun volle potentie uit te groeien en in verbinding te komen. Wij werken hier met verschillende thema’s en vinden het vooral uitdagend om te werken met jongeren die in extra kwetsbare posities zitten. We werken bijvoorbeeld met jongeren die stotteren, kanker hebben gehad, autisme hebben en die uit gezinnen komen met verslavingsproblematiek.

Ons speerpunt is het bekrachtigen van de psychologische veerkracht van jongeren en het leiden van een leven dat gebaseerd is op waarden waarin talenten tot uitdrukking komen.

Een aantal van de projecten en trainingen die wij aanbieden zijn:

 

Kijk op onze download pagina voor de gratis project publicaties.